Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Taliban anunță reluarea evenimentelor sportive în Afganistan

© AP Photo / Rahmat GulАфганский мальчик Муртаза Ахмади
Афганский мальчик Муртаза Ахмади - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mișcarea Taliban a anunțat reluarea evenimentelor sportive în Afganistan.
CHIȘINĂU, 29 aug - Sputnik. Mișcarea "Taliban"* a anunțat reluarea evenimentelor sportive în Afganistan, anunță postul locale de televiziune 1TV.
“Mișcarea Taliban* a anunțat reluarea evenimentelor sportive în Afganistan”, se menționează într-o postare a Twitter a canalului.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2021
Rusia
Zaharova, despre atitudinea Kievului și Talibanilor față de siguranța zborurilor
Deocamdată, nu a fost anunțată data de la care vor fi permise competițiile sportive. Mai devreme, presa informa că sâmbătă sportivii selecționatei Afganistanului au sosit la Tokyo pentru a participa la Jocurile Paraolimpice. Atleții au fost evacuați din Kabul, fiind transportați săptămâna trecută la Paris, după care au zburat vineri la Tokyo.
La începutul lunii august mișcarea Taliban* și-a întensificat ofensiva împotriva forțelor guvernamentale din Afganistan. Pe 15 august talibanii au intrat în capitala țării și au preluat controlul asupra palatului prezidențial, iar pe 16 august a declarat că războiul s-a încheiat.
Organizație teroristă interzisă în Federația Rusă
Fluxul de știri
0