Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Macron: Paris și Londra vor propune crearea unei “zone de securitate” în Kabul

© AFP 2024 / LUDOVIC MARINEmmanuel Macron
Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2021
Abonare
Parisul și Londra vor propune ONU înființarea unei zone de securitate în Kabul, sub egida ONU, a declarat Macron.
CHIȘINĂU, 29 aug - Sputnik. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că Parisul și Londra vor îndemna ONU să lucreze asupra ideii înființării unei “zone de securitate” în capitala Afganistanului, Kabul, pentru protejarea operațiunilor umanitare, transmite agenția France Press, cu trimitere la interviu șefului statului francez ziarului Journal du Dimanche.
O sursă din cadrul ONU a declarat agenției RIA Novosti că secretarul general al ONU, Antonio Manuel de Oliveira Guterres, planifică o întrevedere, luni, 30 august, cu reprezentanții permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU (Rusia, SUA, Marea Britanie, Franța, China), în legătură cu situația din Afganistan.
Victor Juc - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2021
Analize și opinii
De ce Uniunea Europeană se teme de influența Rusiei și Chinei în Afganistan
Potrivit lui Macron, Franța și Marea Britanie vor înainta la ONU un proiect de rezoluție cu scopul “stabilirii în Kabul o zonă de securitate controlată de ONU, care va permite continuarea unor operațiuni umanitare”.
La începutul lunii august mișcarea Taliban și-a întensificat ofensiva împotriva forțelor guvernamentale din Afganistan. Pe 15 august talibanii au intrat în capitala țării și au preluat controlul asupra palatului prezidențial, iar pe 16 august a declarat că războiul s-a încheiat.
Fluxul de știri
0