Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine a fost cel mai bun președinte al Moldovei de la Independență - ce a răspuns Lucinschi

© Sputnik / OsmatescoPetru Lucinschi
Petru Lucinschi - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2021
Abonare
Al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, a fost invitat în Studioul Sputnik Moldova în ajunul aniversării a 30 de ani de independență.
CHIȘINĂU, 27 aug - Sputnik. Petru Lucinschi a fost întrebat la Radio Sputnik Moldova cine a fost, în opinia sa, cel mai bun președinte al țării de la Independență încoace.
„Oamenii și istoria să aprecieze. Noi am făcut ce am putut. Ceilalți să facă reieșind din situația care este. Fiecare dintre noi suntem dependenți de perioada în care am trăit. Eu am trăit într-o perioadă extraordinară. Economic nu am putut mult să facem, iar în celelalte mie nu mi-i rușine”, a spus al doilea președinte al Republicii Moldova.
În context, Lucinschi a enumerat succesele și eșecurile înregistrate în perioada mandatului său de președinte.
„La noi în Moldova se spune că cel mai bun președinte a fost acela care a rezolvat niște probleme sociale mai activ. În 97 noi am înregistrat o creștere mică. Am început a oferi pensii oamenilor, iar în 98 a fost o criză extraordinară - a căzut leul. Nu numai la noi a fost așa - în toată regiunea. În 99 ne-am revenit puțin, în 2000 am înregistrat o creștere. Noi am reușit să aducem investiții. Cele mai mari investiții au fost în perioada când am lucrat eu”, a spus fostul șef de stat.
Drapel - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2021
Societate
Expert: Moldova la 30 de ani de independență - care sunt restanțele republicii
Republica Moldova a obținut independența pe 27 august 1991. Pentru independență au votat 278 de parlamentari și tot în acea zi a fost semnată Declarația de Independență. Ședința Parlamentului de atunci a fost difuzată de televiziunea publică. Atunci Parlamentul s-a proclamat „puterea supremă din țară”.
Fluxul de știri
0