Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Parada cu prilejul Zilei Independenței s-a încheiat

© Sputnik / Anatolii KiriakВоенный парад в Кишиневе по случаю 30-летия независимости Молдовы 2021
Военный парад в Кишиневе по случаю 30-летия независимости Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2021
Abonare
Parada organizată cu prilejul Zilei Independenței s-a încheiat cu puțin timp în urmă.
CHIȘINĂU, 27 aug - Sputnik. Parada militară de Ziua Independenței, pentru care statul a cheltuit 2 milioane 350 de mii de lei, a durat aproximativ o jumătate de oră.
Prin Piața Marii Adunări Naționale au defilat militarii Armatei Naționale. La ceremonie au participat primele persoane în stat - președintele Maia Sandu, premierul Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului Igor Grosu.
Petru Lucinschi - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2021
Politică
Lucinschi: Un rezultat trist al celor 30 de ani de independență - divizarea societății
Oaspeții evenimentului au fost președintele Poloniei Andrzej Duda și cei ai Ucrainei și României, Volodimir Zelenski și Klaus Iohannis. Ultimii au întârziat la eveniment. Liderul de la Kiev a ajuns la Chișinău după ce timp de mai multe ore aeronava în care se afla nu a putut ateriza. El a venit în Piața Marii Adunări Naționale cu câteva minute înainte ca parada militară să se încheie. Ulterior acesta s-a îndreptat spre Odesa, unde a aterizat pe aeroportul de rezervă.
Iar avionul președintelui român, Klaus Iohannis, nu a putut decola la timp de la București din cauza ceții. Acesta a așteptat condiții meteo favorabile pentru zbor.
Fluxul de știri
0