Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua Independenței: Pe aceste străzi nu veți putea circula mâine - Detalii

© Sputnik / Anatolii KiriakПолиция
Полиция - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Abonare
Oamenii legii au oferit detalii cu privire la măsurile suplimentare de securitate care vor fi implementate mâine, de Ziua Independenței Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. De Ziua Independenței Republicii Moldova, în țara noastră vor avea loc un șir de evenimente publice. Totodată, sâmbătă 90 de localități din 28 de raioane ale țării își vor sărbători hramul. În acest context, pe străzile țării vor ieși în jur de 5000 de polițiști, care vor monitoriza buna desfășurare a tuturor evenimentelor, vor asigura ordinea publică, dar și securitatea circulației rutiere.
По случаю Дня независимости руководство страны возложило цветы к памятнику Штефана Великого - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Societate
Programul evenimentelor de Ziua Independenței - Iată ce surprize ne așteaptă
În cadrul unui briefing de presă, oamenii legii au apelat la calmul și cooperarea cetățenilor cu ofițerii de patrulare. De asemenea, reprezentanții INSP au precizat că toți participanții la parada dedicată celor 30 de ani de independență a țării noastre din centrul Capitalei au fost imunizați.
Totodată, șeful adjunct al Inspectoratului Național de securitate publică, Alexei Grosu, a comunicat că în contextul evenimentelor din perioada 26-28 august, Republica Moldova va fi vizitată de mai mulți oaspeți de peste hotare, delegații oficiale, precum și demnitari din statele vecine. În contextul dat, sunt impuse unele măsuri suplimentare de securitate pentru buna organizare a acestor evenimente.
Independența Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Societate
Expert: Republica Moldova la 30 de ani de independență – cea mai săracă și furată țară
Astfel, în Capitală, odată cu demararea paradei militare de mâine, va fi restricționată circulația transportului pe mai multe segmente de străzi, precum:
Scuarul Catedralei Mitropolitane.
Porțile sfinte.
Piața Marii Adunări Naționale,
Grădina Ștefan cel Mare și Sfânt.
Bulevardul Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul - Ismail.
Strada București, în perimetrul bulevardului Dacia – strada Serghei Lazo.
Strada Mitropolit Bănulescu Bodoni, în perimetrul străzii Mitropolit Dosoftei și strada București.
Strada Vlaicu Pârcălab, în perimetrul străzii Columna și străzii București.
Strada Sfatul Țării, în perimetrul străzilor Mitropolit Dosoftei - București.
Strada Maria Cebotari, în perimetrul străzilor Mitropolitul Dosoftei - București.
Strada 31 august 1989, în perimentrul străzilor Sfatul Țării - Vlaicu Pârcălab.
Strada Mitropolitul Varlaam, în perimetrul străzilor Bănulescu Bodoni - Mihai Eminescu.
Strada Pușkin, în perimetrul străzilor Mitropolit Varlaam - București.
Strada Veronica Micle, în perimetrul străzilor Mitropolit Bănulescu Bodoni - Vlaicu Pârcălab și teritoriul adiacent ale acestora.
По случаю Дня независимости руководство страны возложило цветы к памятнику Штефана Великого - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2021
Politică
Președinții Ucrainei, României și Poloniei vin la Chișinău de Ziua Independenței
În rezultat, vor fi redirecționate mai multe rute de transport public pe segmentele de străzi adiacent cartierelor menționate. Este vorba despre liniile de troleibuz cu numerele 1, 5, 8, 4, 22, 30, 31 și 34, dar și cele de autobuz: 9, 46, 11, 5.
Oamenii legii îndeamnă șoferii să nu-și parcheze automobilele neregulamentar pe străzile adiacente centrului Capitalei, pentru ca fluxul de mașini să poată circula fără impedimente.
Parada militară din Piața Marii Adunări Naționale, dedicată celor 30 de ani de independență a țării noastre, va fi transmisă live pe pagina Sputnik Moldova.
Fluxul de știri
0