Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

O companie va putea bloca televizoarele în toată lumea

© Sputnik / Николай Хижняк / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Abonare
Samsung a prezentat o nouă tehnologie prin care va putea bloca funcționarea tuturor televizoarelor din lume, dacă dispozitivul a fost obținut ilegal.
BUCUREȘTI, 26 aug – Sputnik. Samsung și-a prezentat noua sa tehnologie TV Block, cu ajutorul căreia va putea fi blocat dispozitivul furat, informează portalul Bleeping Computer.
Reprezentanții corporației consideră că o astfel de funcție va asigura securitatea și va diminua numărul cazurilor de furt a televizoarelor. Dispozitivele vor putea fi utilizate doar de proprietarii lor legali, în cazul în care vor avea o dovadă a procurării.
Compania a explicat mecanismul funcționării TV Block: după conectarea televizorului la internet, un algoritm special va verifica numărul de serie al dispozitivului în lista celor furate sau vândute ilegal. În cazul în care numărul va coincide, softul va detecta că dispozitivul a fost obținut ilegal, blocându-i toate funcțiile.
Putin a explicat de ce nu l-a felicitat pe Biden  - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2021
Societate
Ce crede Putin despre monopolul giganților IT
Noul soft va fi activat pe toate televizoarele brandului. Tehnologia va deveni utilă în cazul dezordinilor în masa – oamenii nu vor putea fura dispozitivele Samsung, consideră producătorii. În iulie 2020 TV Block a fost testat cu succes în Africa de Sud după o serie de jafuri în magazine.
Fluxul de știri
0