Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce crede Putin despre monopolul giganților IT

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vladimir Putin și-a exprimat opinia cu privire la pericolul pe care îl reprezintă monopolul giganților din domeniul IT.

CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Vladimir Putin și-a eexprimat la forumul de la Davos opinia cu privire la monopolul giganților IT, în contextul ultimelor scandaluri din SUA legate de impunerea cenzurii de către Facebook, Twitter, Google, Apple și alții.

“În anumite sfere, de facto, aceștia deja concurează cu statele. Publicul lor ajunge la miliarde de utilizatori, care își petrec o parte semnificativă a vieții în cadrul acestui ecosistem”, a declarat președintele rus.

Potrivit lui Putin, în pofida eficienței unui astfel de monopol, societatea se întreabă în ce măsură monopolismul giganților din domeniul IT corespunde intereselor publice.

Встреча Владимира Путина с Джозефом Байденом в Москве - Sputnik Moldova
Politică
Discuție telefonică între Putin și Biden: Tratatul New Start va fi prelungit

“Din punctul de vedere al acestor companii, monopolul lor este optim pentru organizarea unor procese tehnologice și de afaceri… Probabil lucrurile stau așa, însă societatea se întreabă în ce măsură un astfel de monopol corespunde intereselor publice”.

Liderul rus a ținut să remarce că giganții IT tind să substituie instituțiile democratice, să dirijeze societatea după bunul lor plac și să limiteze dreptul la exprimare al cetățenilor.

“Unde este această delimintare dintre o afacere globală de succes, serviciile solicitate, consolidarea unei cantități mari de date și tentativele de a dirija societatea după bunul lor plac, de a substitui instituțiile democratice legitime, de a limita dreptul firesc al omului de a decide cum să trăiască, ce să aleagă și ce poziție să-și exprime în mod liber? Toate acestea le observăm doar în State”, a conchis Putin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0