Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrzej Duda, la Chișinău: Varşovia va susţine şi ajuta Moldova oricât va fi nevoie

© evpgreek@gmail.comAndrzej Duda Maia Sandu
Andrzej Duda Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Abonare
Președintele Poloniei, Andrzej Duda, se află într-o vizită la Chișinău. Oficialul va participa la evenimentele dedicate celei de-a 30-a aniversare a Independenței Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. Președintele Poloniei a reafirmat sprijinul țării sale față de Republica Moldova. Declarația a fost făcută astăzi, în timpul vizitei sale la Chișinău.
”Am oferit astăzi doamnei președinte toată deschiderea în ceea ce privește acordarea asistenței care trebuie să fie efectuată aici în Republica Moldova, oriunde doamna președinte și Guvernul vor socoti că acest ajutor este necesar”, a comunicat președintele Poloniei.
Andrzej Duda şi-a exprimat bucuria de a fi prezent la Chişinău, când ţara noastră sărbătorește un eveniment important cum este Ziua Independenței.
”Cu atât de multă satisfacție și bucurie am acceptat invitația doamnei președinte să vin în vizită astăzi la Chișinău, iar mâine să particip la aniversarea 30-a de la proclamarea suveranității de către statul moldovenesc”, a declarat Duda.
Майя Санду встретилась с президентом Польши Анджей Дуда  - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Politică
STOP CADRU: Moment confuz la ceremonia de întâmpinare a președintelui Poloniei
Președintele Poloniei a menționat că țara sa dorește să sprijine Republica Moldova în realizarea ambițiilor europene ale țării noastre și ale națiunii moldovenești.
”Nu am dubii că această victorie mare a doamnei președinte și a partidului din care făcea parte este vocea societății moldovenești care dorește să meargă în direcția suveranității depline, în direcția europeană”, a subliniat oficialul.
Amintim că astăzi președintele Poloniei a venit la Chișinău unde are planificate mai multe întâlniri oficiale cu autoritățile din țara noastră. Spre seară, Andrzej Duda împreună cu Maia Sandu vor planta un arbore.
Mâine, 27 august, de dimineață va participa la ceremonia de depunere a florilor la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, apoi va merge la festivitățile dedicate celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova, organizate în Piața Marii Adunări Naționale. În a doua parte a zilei de mâine, președintele polonez va susține declarații de presă comune cu președinții Maia Sandu, Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski.
Fluxul de știri
0