Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Alegeri pentru Duma de Stat 2021: unde pot vota cei din străinătate

© Sputnik / Miroslav RotariAlegeri Duma de Stat
Alegeri Duma de Stat - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Abonare
Ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe Rus a făcut o serie de declarații extrem de importante pentru rușii din străinătate, în vederea procesului electoral din data de 19 septembrie 2021, pentru Duma de Stat a Rusiei.
BUCUREȘTI, 26 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Alegerile pentru Duma de Stat a Rusiei sunt prevăzute pentru data de 19 septembrie 2021.
În acest sens, ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului de Externe Rus, Ghenadi Iosifovich Askaldovich, a făcut o serie de declarații extrem de importante pentru rușii din străinătate.
Astfel, ambasadorul general al MAE Rus a spus în câte țări vor putea vota rușii din străinătate la viitoarele alegeri din septembrie, câte secții de votare vor fi deschise pentru vot în total și dacă există chiar o estimare aproximativă a numărului de alegători în străinătate.
Potrivit oficialului MAE Rus, Cetățenii ruși care locuiesc sau stau temporar în străinătate pot vota în 144 de țări la viitoarele alegeri parlamentare. În acest scop, sunt deschise 348 de secții de votare.
”Conform estimărilor noastre brute, mai mult de două milioane de compatrioți trăiesc în străinătate. De obicei, la alegeri participă 200-300 de mii de oameni. Cea mai mare participare a fost înregistrată la alegerile prezidențiale din 2018 - peste 400 de mii de oameni. Desigur, suntem interesați de numărul maxim de compatrioți care participă la alegeri. Îi chemăm pe toți să vină la secțiile de votare și să își exercite dreptul constituțional”, a punctat Askaldovich.
Acesta a dat asigurări că, în contextul pandemiei de COVID-19, se va ține cont de măsurile de protecție sanitară, precum și de faptul că trebuie păstrată distanța, pentru a se evita riscul de infecție.
Singurul document de care are nevoie un alegător este pașaportul său de cetățean al Federației Ruse. În ceea ce privește alegătorii care locuiesc în afara orașelor în care sunt situate ambasadele și consulatele rusești, mulți dintre ei au posibilitatea de a vota în timpul votului timpuriu pe teren, care va fi condus de comisiile secției.
În ceea ce privește alegătorii care locuiesc în afara orașelor în care se află ambasadele și consulatele rusești, multora dintre ei li se va oferi posibilitatea de a vota în cadrul votării anticipate mobile, care va fi organizată de membrii comisiilor electorale. Reiterez, nu sunt la fel de multe ca în 2018, dar, în ciuda pandemiei, sunt planificate 184 de voturi anticipate în afara secțiilor de votare în 55 de țări. Și acestea nu sunt toate datele pe această temă, primirea cererilor de la misiunile diplomatice străine continuă.
Выборы в Государственную Думу РФ - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Rusia
Oficial rus: ”Riscurile de interferență străină în procesul electoral”
Referitor la cetățenii mai în vârstă ori cei care nu vor putea veni la secția de votare din motive de sănătate, ei pot depune cereri la comisiile de votare. Astfel, li se vor trimite reprezentanți să voteze acasă.
De asemenea, posibilitatea votului de la distanță pe internet este disponibilă alegătorilor care sunt înregistrați la locul de reședință din Rusia într-una dintre cele șapte entități constitutive ale federației determinate prin decretul CEC al Rusiei, în regiunile Kursk, Murmansk, Nijni Novgorod, Rostov și Iaroslavl, în orașele Moscova și Sevastopol.
Fluxul de știri
0