Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Oficial rus: ”Riscurile de interferență străină în procesul electoral”

© Sputnik / Саид Царнаев / Accesați arhiva multimediaВыборы в Государственную Думу РФ
Выборы в Государственную Думу РФ - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Abonare
Ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe Rus, Ghenadi Iosifovich Askaldovich, a vorbit despre riscurile ca Occidentul să se amestece în alegerile pentru Duma de Stat din septembrie 2021.
BUCUREȘTI, 26 aug – Sputnik. Cât de mari sunt riscurile de a exista încercări de amestec străin în procesul electoral la secțiile de votare din afara granițelor Rusiei și ce se face pentru a preveni acest fapt, precum și alte provocări?
Iată câteva probleme la care a răspuns Ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe Rus, Ghenadi Iosifovich Askaldovich.
Acesta a declarat că, după cum rezultă din numeroasele declarații ale ”partenerilor” occidentali, aceștia nu renunță la încercările lor de a-și impune viziunea asupra democrației asupra Federației Ruse, inclusiv prin sprijinul forțelor deschis anti-statale.
”Riscurile de interferență străină în procesul electoral sunt mari”, a declarat oficialul rus.
Acesta a subliniat că, în ceea ce privește măsurile de combatere a acestor încercări, autoritățile ruse informează că aceste alegeri pentru Duma de Stat se desfășoară absolut deschis, transparent, în deplină conformitate cu litera și spiritul legii.
”În ceea ce privește provocările, amenințările și alte acțiuni ilegale, aici ne bazăm pe ajutorul forțelor locale de aplicare a legii”, a punctat Ghenadi Iosifovich Askaldovich.
De asemenea, potrivit acestuia, în zilele alegerilor nu sunt permise demonstrații în masă în apropierea zidurilor ambasadelor.
Mai mult decât atât, ambasadorul cu misiuni speciale al MAE Rus a explicat că, pe baza experienței campaniilor electorale anterioare, poate afirma că în diferite țări unde se fac pichetări cu sloganuri provocatoare, rușii, care nu sunt indiferenți la soarta țării lor, explică, de fapt, care este adevărul.
Uneori, astfel de dispute sunt destul de aprinse, dar nu ajung la conflicte grave.
Mulți dintre acești manifestanți cred cu adevărat în ceea ce spun – este vorba despre sloganurile provocatoare. De multe ori, potrivit oficialului rus, ei sunt plătiți să participe la asemenea pichetări.
Fluxul de știri
0