Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste bună pentru șoferi: Statul în care vor fi recunoscute permisele noastre de conducere

© Sputnik / Mihai CarausPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2021
Abonare
Miniștrii au aprobat semnarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Lituania cu privire la conversiunea permiselor de conducere.
CHIȘINĂU, 25 aug - Sputnik. În cadrul ședinței de miercuri a Guvernului, a fost aprobată semnarea unui acord între țara noastră și Lituania pentru ca permisele de conducere moldovenești să fie recunoscute în Lituania și invers.
În hotărâre se menționează că Ministerul Afacerilor Interne, în comun cu Instituția Publică „Agenția Servicii Publice” vor întreprinde măsurile corespunzătoare pentru realizarea prevederilor Acordului nominalizat.
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Societate
Permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute în Germania
După mai multe negocieri cu autoritățile din Lituania, s-a decis recunoașterea permiselor conducere doar pentru categoriile A și B. Astfel, acordul dintre cele două țări îi va scuti pe moldovenii stabiliți permanent sau provizoriu în Lituania de școlarizare și examinare suplimentară la convertirea permiselor de conducere și cheltuielilor aferente acestui proces, libera circulație în traficul internațional, inclusiv prin facilitarea contractelor de muncă.
Acordul urmează a fi aprobat pentru un termen nelimitat și va intra în vigoare pentru Republica Moldova după îndeplinirea procedurilor naționale de punere în vigoare.
Fluxul de știri
0