Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE de la Moscova: NATO și-a pierdut simțul orientării în spațiu

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2021
Abonare
Maria Zaharova a răspuns la declarațiile secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, cu privire la situația din Afganistan.
BUCUREȘTI, 25 aug – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova, a comentat declarațiile secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, în legătură cu Afganistanul, declarând că aliația vrea să pretindă la o poziție în asigurarea securității internaționale, însă reprezintă o structură distructivă.
 Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2021
Rusia
Zaharova, reacția momentului, sunt vizate Moldova și România – ”Nu e summit, e un sabat!”
Stoltenberg declarase că NATO nu va admite ca teroriștii să amenințe alianța în Afganistan. De asemenea, oficialul a spus că NATO nu știe ce cantități de arme și tehnică militară a alianței a fost distrusă în timpul retragerii din această țară: “Ceva a fost distrus, ceva a rămas pe loc”.
“Ne amintește de monologul comic din filmul “Academia de Poliție”: NATO este luat de vântul încrederii în sine, fiind un bloc politico-militar distructiv: alianța și-a pierdut simțul orientării în spațiu și controlul chiar asupra sa însuși, iar în același timp pretinde la o poziție în asigurarea securității internaționale”, a scris Zaharova pe canalul său Telegram.
Potrivit ei, planul pe care trebuie să-l urmeze NATO este unul evident și constă în faptul ca alianța să se preocupe de propriile probleme, “să-și actualizeze baza teoretică și abordările practice, abia apoi să se gândească la salvarea universului”.
Fluxul de știri
0