Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Două țări europene resping refugiații afgani

© AFP 2024 / -Попавшие в беду афганские граждане прибывают, чтобы вернуться в Афганистан на пакистано-афганский пограничный переход в Чамане
Попавшие в беду афганские граждане прибывают, чтобы вернуться в Афганистан на пакистано-афганский пограничный переход в Чамане - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2021
Abonare
Miniștrii de Externe din Ungaria şi Croaţia au anunțat astăzi că țările lor îi vor primi ca refugiaţi numai pe acei afgani care au colaborat cu trupele lor în timpul misiunii din Afganistan.
BRUXELLES, 25 aug – Sputnik. Ungaria și Croația au decis să acționeze unitar în privința refugiaților afgani. Miniștri lor de Externe au anunțat astăzi că vor primi doar afgani care au colaborat cu trupele celor două țări.
''Ungaria nu va participa la niciun mecanism care doreşte repartizarea refugiaţilor între ţările UE'', a declarat la o conferinţă de presă la Budapesta ministrul de externe ungar Péter Szijjártó, după o întâlnire cu omologul său croat, Gordan Grlic-Radman.
Ministrul ungar a explicat că țara sa îi va primi numai pe acei afgani care au colaborat cu soldaţii ungari care au participat la misiunea din Afganistan.
”Viaţa lor ar putea fi acum în pericol şi din acest motiv am decis să-i primim împreună cu familiile lor'', a explicat ministrul Szijjártó.
Și omologul său croat, Gordan Grlic-Radman, a susținut aceeași idee și a subliniat că ''interesul nostru este ca refugiaţii să fie primiţi în ţările vecine Afganistanului''.
NATO - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2021
Editoriale
„O înfrângere zdrobitoare”: NATO se distruge din interior
Ungaria şi Croaţia resping astfel apelul preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca statele UE să stabilească ''cote de relocare suficiente'' de refugiați din Afganistan.
Ungaria a evacuat până în prezent circa 300 de afgani, dintre care 126 de minori, care se află acum în carantină.
Fluxul de știri
0