Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Muradov: Propun să fie lansată o cursă maritimă Giurgiulești-Eupatoria

© Sputnik / Константин Михальчевский / Accesați arhiva multimediaCrimeea
Crimeea - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2021
Abonare
Vicepremierul Crimeii și reprezentantul permanent al peninsulei pe lângă președintele Federației Ruse Georgy Muradov a propus să fie lansată o cursă maritimă între Portul Giurgiulești și stațiunea Eupatoria.
CHIȘINĂU, 25 aug - Sputnik. Georgy Muradov a declarat pentru Sputnik Moldova că autoritățile din Crimeea sunt gata să ofere o navă de pasageri de mare viteză pentru a lansa o cursă maritimă Giurgiulești-Crimeea.
„Nu este atât de dificil să veniți la noi în scopuri turistice. Să nu uităm că, din Ucraina, de exemplu, un milion și jumătate de oameni vin la noi în vacanță în fiecare an. Este o cifră mare. Sosesc calm, peste istmul nostru din Crimeea, prin puncte de control.
Locuitorii Moldovei pot călători în același mod. Voi aveți Portul Giurgiulești. Nu știu dacă funcționează și e în stare normală. Dacă funcționează, nu există nicio problemă pentru a stabili o comunicare foarte strânsă cu orice port din Crimeea”, a declarat Muradov pentru Sputnik Moldova.
El a atras atenția că cel mai apropiat punct de legătură cu peninsula este Eupatoria.
„Giurgiulești și Eupatoria ... Putem să oferim chiar și o navă de mare viteză de tip „Kometa”, „Raketa”, care va lua turiștii și în două sau trei ore îi va aduce la destinație. Acest traseu poate fi dezvoltat. Totul se poate face dacă există voință politică și consimțământ. Dacă interzic să facă acest lucru, atunci nu vom reuși. Acesta este rolul liderilor statului - de a nu interveni, de a ajuta la dezvoltarea relațiilor, de a fi prieteni și de a nu pune bețe în roate” a menționat vicepremierul Crimeii.
Gheorghi Muradov. - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Politică
Muradov: ”Platforma Crimeea” este o aventură inutilă și ostilă cauzei păcii
Crimeea a devenit o regiune rusă după ce acolo s-a organizat un referendum în martie 2014, la care 96,77% dintre alegătorii din Crimeea și 95,6% dintre locuitorii Sevastopolului au votat în favoarea aderării la Rusia. Autoritățile din Crimeea au organizat un referendum în urma unei lovituri de stat în Ucraina, în februarie 2014. Ucraina consideră că Crimeea este teritoriul său, dar ocupat temporar.
Conducerea rusă a afirmat în repetate rânduri că locuitorii din Crimeea au votat în mod democratic, în deplină conformitate cu dreptul internațional și cu Carta ONU, pentru reunificarea cu Rusia. Potrivit președintelui rus, problema Crimeii este „definitiv închisă”.
Amintim că, anterior, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat în cadrul unei întrevederi cu omologul său de la Chișinău, Aureliu Ciocoi, că speră la „participarea constructivă” a Moldovei la acest proiect. Experții au apreciat atunci că Ucraina încearcă să atragă Moldova în disputa cu privire la Crimeea.
Fluxul de știri
0