Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Comisia municipală de Sănătate Publică a decis! Cum vor învăța elevii de la 1 septembrie

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2021
Abonare
Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău s-a reunit astăzi în ședință și a adoptat o nouă hotărâre, care prevede, între altele, felul în care se va desfășura învățământul de la 1 octombrie.
CHIȘINĂU, 25 aug - Sputnik. Începând cu 1 septembrie, activitatea instituțiilor de învățământ primar, gimnazial, liceal, învățământ profesional tehnic și superior va avea loc cu prezența fizică, cu condiția respectării măsurilor anti-epidemice, potrivit hotărârii adoptate astăzi de Comisia municipală pentru Sănătate Publică.

Procesul de studii se organizează cu participarea fizică a unui număr de elevi stabilit în baza suprafeței sălii de clasă, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19 și a modelelor aprobate de Ministerul Educației și Cercetării la decizia instituției de învățământ, se menționează în hotărâre.

Autoritățile recomandă de asemenea „intensificarea acțiunilor pentru atingerea acoperirii vaccinale maximale din numărul angajaților în fiecare instituție de învățământ până la 1 octombrie”.
În contextul evoluției nefavorabile a indicatorilor epidemiologici, nu vor fi organizate festivități și evenimente publice dedicate zilei de 1 septembrie.
Fluxul de știri
0