Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Forfotă la vamă: De ce poliția de frontieră activează în regim sporit

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Abonare
Polițiștii de frontieră vor lucra într-un regim sporit de muncă până în data de 1 septembrie. Acest lucru se întâmplă în contextul minivacanței bugetarilor și dorinței acestora de a părăsi țara în zilele de odihnă.
CHIȘINĂU, 24 aug - Sputnik. Pentru a nu se forma cozi și pentru a menține ordinea la frontierele de stat, polițiștii vor activa în regim sporit în aceste zile. Astfel, în contextul minivacanței de cinci zile a bugetarilor, polițiștii de frontieră vor monitoriza non-stop fluxul de călători și mijloace de transport, astfel ca să nu să se formeze cozi.
Totodată, se vor aplica pe larg tehnicile speciale de control și se va folosi la maximum infrastructura punctelor de trecere a frontierelor de stat. Polițiștii de frontieră vor activa împreună cu ofițerii Serviciului Vamal și se va facilita deplasarea prin punctele de trecere pentru familiile cu copii de până la trei ani, dar și pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19.
Totodată, se va efectua obligatoriu termometria și se va separa din flux persoanele ce au încălcat regimul de autoizolare pe teritoriul țării noastre.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Coronavirus
Alerte de călătorie actualizate: Schimbări importante la intrarea în mai multe țări
Potrivit Poliției de Frontieră, în zona frontierei de stat se vor institui filtre de drumurile de acces din și spre frontieră, se va spori numărul de echipe mobile, se va menține capacitatea de intervenție a forțelor și mijloacelor din subordine pentru reacționare rapidă în situații neprevăzute și se va coopera cu reprezentanții administrației publice locale în vederea facilitării accesului pentru populația locală, dar și pentru vizitatori, pe malul râurilor Prut și Nistru.
„În perioada sărbătorilor naționale își reia activitatea după un nou program de lucru Call Centru Poliției de Frontieră – Linia Verde. Mai mulți operatori vor răspunde la numărul de apel 022 259 717 cu privire strictă la regulile de trecere a frontierei de stat și de regim în zona frontierei”, se mai scrie într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.
Totodată, polițiștii de frontieră îndeamnă populația să nu uite de măsurile de protecție împotriva COVID-19.
Fluxul de știri
0