Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția Procuraturii după ce CSJ a transferat dosarul lui Șor la Curtea de Apel Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2021
Abonare
Deși decizia CSJ de a transfera dosarul lui Ilan Șor la Curtea de Apel Chișinău este una irevocabilă, Procuratura Generală dezaprobă hotărârea pe motiv că dosarul ajunsese practic la faza finală, iar acum acesta va fi luat de la capăt.
CHIȘINĂU, 21 aug - Sputnik. Timp de trei ani și patru luni, dosarul lui Ilan Șor s-a aflat la Curtea de Apel Cahul, însă vineri Curtea Supremă de Justiție a decis să transfere dosarul la Curtea de Apel Chișinău. Procuratura s-a arătat nemulțumită din cauza că instanța de apel din Chișinău urmează să reia examinarea speței de la bun început, în pofida eforturilor făcute până acum de către procurori.
Curtea de apel Chișinău  - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Politică
Dosarul lui Ilan Șor a fost transferat la Curtea de Apel Chișinău - detalii
Procuratura Generală a menționat într-un comunicat de presă că, în premieră, CSJ își motivează decizia printr-o „suspiciune colectivă de imparțialitate, raportat la pretinsele fapte care au întemeiat concluzia” pentru a reîntoarce dosarul în instanța inițială.
„Astfel, ajunsă practic în faza de finalizare a judecării cazului, după prezentarea deopotrivă a probelor acuzării și ale apărării, audierii martorilor și examinarea materialelor, instanța de apel din Chișinău urmează să reia examinarea speței de la bun început”, scrie Procuratura Generală.
Conform prevederilor legislației procesual penale, examinarea cererii la Curtea Supremă de Justiție se desfășoară fără participarea procurorului.
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Politică
Fracțiunea „Șor”: Demnitari din guvernele Leancă, Gaburici și Streleț, vinovați de jaf
Amintim că, în mai 2015, Șor a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, dar instanța a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.
De mai bine de trei ani, dosarul în care este vizat Ilan Șor s-a examinat la Curtea de Apel din Cahul. Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară în august 2019, după ce Partidul Democrat a plecat de la guvernare, iar după alegerile parlamentare din 11 iulie, curent, el a devenit din nou deputat pe listele Partidului Politic „ȘOR”.
Fluxul de știri
0