Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Comercianții de flori, în vizorul inspectorilor fiscali: Care este motivul

© Sputnik / Eleonora LisnicPlante și flori la salonul floristic
Plante și flori la salonul floristic - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Abonare
În perioada 31 august - 1 septembrie, inspectorii fiscali vor efectua razii în punctele de comerț al florilor din municipiile Chișinău și Bălți.
CHIȘINĂU, 24 aug - Sputnik. Vânzătorii de flori vor fi în vizorul angajaților Serviciul Fiscal de Stat, în ajunul începutului noului an de studii, dar și de de 1 septembrie. Scopul raziilor este de a preveni comerțul ilicit cu flori fără a oferi bonuri fiscale.
„Acțiunile se vor axa pe întreprinderea măsurilor de conformare, prin monitorizarea aplicării de către comercianți a echipamentelor de casă și control la efectuarea decontărilor în numerar, înregistrarea conformă a activității de întreprinzător într-o oarecare formă organizatorico-juridică”, scrie într-un comunicat de presă al SFS.
Inspectorii fiscali susțin că aceste controale sunt inițiate în contextul creșterii cererii de flori vii în ajunul sărbătorii de 1 septembrie, fapt ce duce la sporirea riscului ca vânzătorii să se eschiveze de la declararea tuturor vânzărilor, pentru a micșora impozitul pe care trebuie să-l achite în urma acestor vânzări.
Serviciul fiscal de stat - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2020
Republica Moldova
Serviciul Fiscal de Stat: Câte cazuri de evaziune au fost raportate de la începutul anului
Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă comercianții să respecte legea, iar cumpărătorilor le sugerează să ceară bonurile de casă după procurarea florilor.
Fluxul de știri
0