Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Serviciul Fiscal de Stat: Câte cazuri de evaziune au fost raportate de la începutul anului

© Sputnik / Anatolii KiriakServiciul fiscal de stat
Serviciul fiscal de stat - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Fiscal de Stat a publicat o statistică a apelurilor recepționate de la începutul anului. Iată câte persoane au semnalat încălcări ale legislației fiscale.

CHIȘINĂU, 28 aug - Sputnik. Serviciului Fiscal de Stat informează că în perioada 1 ianuarie - 31 iulie au fost înregistrate 100 672 de apeluri la Centrul Unic de Apel. 

Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova
Societate
Agenții economici pot solicita rambursarea TVA – precizările Serviciului Fiscal

De cele mai multe ori au fost adresate întrebări ce țin de legislația fiscală - 28 814 de apeluri. 17 414 apeluri au fost din partea persoanelor fizice și 11 400 de apeluri din partea persoane juridice.

71 582 de persoane au cerut asistență tehnică privind utilizarea serviciilor fiscale electronice, asistență tehnică cu privire la Declarația electronică – 10 379 apeluri, asistență tehnică cu privire la e-Factura – 7562 apeluri, asistență tehnică pentru alte chestiuni - 53 641 de apeluri.

În intervalul de timp indicat au fost făcute 254 de sesizări cu privire la cazurile de evaziune fiscală și de nerespectare a legislației fiscale. De asemenea, au fost înregistrate semnalări cu privire la situații de conflict și de corupție din partea funcționarilor fiscali. În acest sens au fost 22 de apeluri.

Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat asigură comunicarea directă și operativă a instituției cu beneficiarii principali ai serviciilor prestate de SFS.

Centrul Unic de Apel al SFS oferă consultații în domeniul aplicării legislației fiscale, suport tehnic în utilizarea serviciilor fiscale electronice, recepționează la sesizările de nerespectare a legislației fiscale, precum și la cazurile de corupție admise de către angajații SFS.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0