Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Când va fi posibilă testarea tulpinii Delta în Moldova: Anunțul Alei Nemerenco

© Sputnik / Evgeniy Epanchintsev / Accesați arhiva multimediatest coronavirus
test coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Abonare
Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat când va fi posibilă testarea tulpinii Delta în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. Cel târziu până la începutul lunii octombrie, în Republica Moldova vor fi efectuate teste la tulpina Delta a coronavirusului. Cu un anunț în acest sens a venit ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.
”În septembrie, cel târziu început de octombrie vom putea realiza aici aceste analize”, a declarat Nemerenco.
Ministrul Sănătății a precizat că echipamentul necesar pentru testarea tulpinii Delta a fost deja adus în țara noastră.
”A fost adus absolut tot echipamentul necesar și se lucrează la aranjarea și implementarea lui, care ține de metodele de secvențiere și ne vor oferi posibilitatea să depistăm diferite tulpini la noi în Moldova”, a menționat Ala Nemerenco.
Totodată, Nemerenco a menționat că nu vor mai fi trimise probe suspecte la tulpina Delta în Germania, întrucât rezultatul din luna iulie a confirmat o prezență înaltă de această variantă în țara noastră.
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Coronavirus
Date alarmante: Câte cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat
”Să vă spun că ar fi o mare necesitate de a mai trimite alte probe având rezultatul încă în iulie atât de înalt confirmat de probe Delta. Mare descoperire, aici, nu o să facem”, a spus ministrul Sănătății.
Totuși, Ala Nemerenco a precizat că vor fi purtate discuții cu laboratoarele din România pentru ca aceștia să ne poată prelua probele mai rapid, cu scopul de a avea o nouă cercetare cât mai curând.
”O să discutăm, poate, cu labratoarele din România ca să ne poată preia probele într-un timp mai rapid, ca să avem o nouă cercetare cât mai curând. Deobicei, ele așa se fac la o perioadă de timp, nu se repetă în fiecare săptămână”, a comunicat ministrul.
Amintim că în ultimele 24 de ore, 512 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, majoritatea dintre ele fiind nevaccinate. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 265 258. Numărul de decese a ajuns la 6 374, după ce alte cinci persoane s-au stins din viață.
Fluxul de știri
0