Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cel mai vulnerabil punct al armatei SUA - detalii

Imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
19FortyFive: Șantierele navale depășite ale guvernului american amenință siguranța americană
Portalul 19FortyFive a povestit despre principalul punct slab al sistemului Forțelor Armate ale Statelor Unite.
După cum a menționat autoarea articolului, Maya Clarke, Senatul a aprobat recent alocarea a 1,1 trilioane de dolari pentru dezvoltarea infrastructurii publice. Cu toate acestea, în opinia ei, situația șantierelor navale de stat merită cea mai mare atenție: sunt doar patru și au o vechime de peste o sută de ani. Având în vedere faptul că sunt responsabile pentru întreținerea portavioanelor și a submarinelor, situația pare cu adevărat groaznică.
Президент Украины Владимир Зеленский во время брифинга в Киеве - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Internațional
Zelenski „nu este fericit” de acordul SUA-Germania pentru Nord Stream 2
Printre cele mai evidente probleme se numără incapacitatea de a deservi noi submarine în docuri uscate datorită capacității lor reduse, precum și echipamente mult mai vechi decât cele utilizate în șantierele navale private, scrie Clark.
"Probleme similare există în multe domenii. În loc să utilizeze echipamente automate moderne, fabricile de muniții pentru armata SUA continuă să se bazeze pe echipamente și procese de producție din cel de-al doilea război mondial", a declarat jurnalista, menționând că această stare de lucruri amenință nu numai angajații întreprinderilor, dar și apărarea națională a Statelor Unite în general.
Autoarea articolului a subliniat, de asemenea, că alocarea de fonduri pentru infrastructură este doar o parte a tendinței periculoase către cheltuieli pentru proiecte irositoare, ignorând în același timp prioritățile naționale importante. Clarke a menționat că Congresul a încetat să își asume responsabilitatea pentru menținerea apărării țării cu mult timp în urmă. Dar, probabil, în curând va deveni în continuare o prioritate pentru el, a rezumat ea.
Fluxul de știri
0