Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Participanții la ”Platforma Crimeea” au amenințat Rusia cu noi sancțiuni

© REUTERS / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERparticipanții la „Platforma Crimeea”
participanții la „Platforma Crimeea”  - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul ucrainean de externe: participanții la „Platforma Crimeea” vor lua în considerare impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza Crimeii
CHIȘINĂU, 23 aug - Sputnik. Participanții la summit-ul ”Platforma Crimeea” vor lua în considerare impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei. Acest lucru este menționat în declarația adoptată în urma forumului, publicată de Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, informează RIA Novosti.
„Participanții la summit-ul internațional ”Platforma Crimeea” au decis <...> să examineze introducerea în continuare a unor măsuri politice, diplomatice și restrictive în privința Federației Ruse, dacă acest lucru este prevăzut de sistemul juridic al fiecărui participant la platformă, în conformitate cu procedurile respective, atunci când acest lucru va fi necesar și dacă acțiunile Rusiei vor impune acest lucru", este menționat în document.
 Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2021
Rusia
Zaharova, reacția momentului, sunt vizate Moldova și România – ”Nu e summit, e un sabat!”
În declarație este precizat că „Platforma Crimeea” a fost creată ca un format consultativ și de coordonare, pentru a pune capăt, în mod pașnic, „ocupării temporare” a Crimeii de către Rusia și a restabili controlul Ucrainei asupra acestui teritoriu. Participanții la format condamnă „anexarea ilegală a Crimeii”, „încălcarea drepturilor cetățenilor” din regiune, precum și „militarizarea Crimeii, care subminează securitatea și stabilitatea în regiunea Mării Negre”.
Participanții la forum au îndemnat de asemenea Moscovei să se alăture platformei pentru a pune capăt „ocupației”.
Summit-ul are loc la Kiev. După cum a comunicat anterior ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, 44 de țări și organizații internaționale și-au confirmat participarea la aceasta.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a calificat forumul drept un sabat la care „Occidentul va continua să încurajeze dispozițiile rasiste, neo-naziste ale actualei puteri ucrainene”.
Fluxul de știri
0