Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Chiar dacă au poliță: Tratament cu plată anti-COVID pentru cei ce refuză vaccinul - opinie

© Inquam Photos / Virgil SimonescuSpital, secția COVID
Spital, secția COVID - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Abonare
Este bună sau nu practica unor țări de a le dezactiva polița de asigurare celor care refuză vaccinarea și se infectează cu coronavirus. Răspunsul a fost oferit în Studioul Sputnik Moldova de șeful interimar la Direcției Sănătate din municipiul Chișinău, Boris Gîlca.
CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. Chiar și dacă au poliță de asigurare, persoanele care refuză vaccinarea trebuie să-și achite singure tratamentul în cazul că se îmbolnăvesc de COVID-19. De această părere este șeful interimar la Direcției Sănătate din municipiul Chișinău, Boris Gîlca, care a fost invitat în Studioul Sputnik Moldova.

”O să risc să spun aici, cu riscul de a trezi multe dezbateri. Dacă persoana sub proprie răspundere nu vrea să-și administreze vaccinul, în timp ce statul i-l pune gratuit la dispoziție, cele mai sigure vaccinuri care sunt astăzi în lume cu titlu absolut gratuit. Această persoană, în momentul când se molipsește de COVID-19, ar trebui să-și plătească singură tratamentul”, a declarat Gîlca.

Potrivit șeful interimar la Direcției Sănătate din municipiul Chișinău, persoanelor care refuză vaccinarea, în cazul dacă se molipsesc, trebuie să li se dezactivată polița de asigurare.
”Practic, el sa refuzat ceea ce-i dă ca prevenție statul. Este părerea mea personală”, a adăugat Boris Gîlca.
Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Coronavirus
Coronavirus în Moldova: Câte cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore
Totodată, Gîlca a menționat că, pe timp de pandemie, statul suportă costuri colosale pentru tratamentul pacienților cu COVID-19. Potrivit lui, pentru un caz de coronavirus cu formă ușoară sau medie sunt cheltuiți de la opt mii de lei la 24 de mii de lei, iar în cazul unei forme critice, costurile se ridică la peste 70 de mii de lei.
Până în prezent în Republica Moldova s-au administrat 1 228 697 de doze de vaccin anti-COVID-19.
Fluxul de știri
0