Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Simptome oculare ale coronavirusului: Complicația care afectează vederea

© Sputnik / Vitaly Ankov / Accesați arhiva multimediaOchi
Ochi - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2021
Abonare
Specialiștii recomandă solicitarea imediată a ajutor medical în caz de înrăutățire a vederii.
CHIȘINĂU, 22 aug. - Sputnik. Unul dintre simptomele frecvente ale coronavirusului la stadiul incipient îl constituie problemele de vedere. Pericolul COVID-19 pentru ochi constă în faptul că virusul poate afecta vasele sanguine, provocând riscul de formare a cheaguri de sânge și vasculitelor. Cel mai des, COVID-19 provoacă conjunctivită, relatează RIA Novosti.
„Membrana mucoasă a ochiului este un mediu foarte favorabil pentru coronavirusul SARS-CoV-2, deoarece pH-ul lor (echilibrul acido-bazic) coincide. Din această cauză, virusul poate rămâne mult timp în membrana mucoasă a ochiului, afectându-i suprafața. De cele mai multe ori, boala afectează ambii ochi", - a explicat oftalmologul Arpine Adamian.
Femeie gravidă - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2021
Coronavirus
A fost numită cea mai periculoasă tulpină a coronavirusului pentru femeile gravide
Simptomele conjunctivitei provocat de coronavirus sunt înroșirea ochilor, mâncărime pronunțată a pleoapelor, fotofobie, lacrimare abundentă, senzație de „nisip” sau de corp străin în ochi, dureri acute în ochi, inflamarea pleoapelor, eliminări din ochi, vedere încețoșată. Medicul recomandă consultarea imediată a medicului la apariția simptomelor neplăcute.
Fluxul de știri
0