Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Un municipiu, sub Cod roșu de alertă: Măsurile impuse de autorități

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2021
Abonare
Noile tulpini ale coronavirusului devin tot mai agresive, iar autoritățile întreprind măsuri pentru a preveni răspândirea. Astfel, Comisia municipală extraordinară de sănătate publică Bălţi a decis să instituie Cod roșu de alertă.
CHIȘINĂU, 22 aug - Sputnik. La Bălți a fost instituit Cod roșu de alertă. Comisia municipală extraordinară de sănătate publică a dispus noi măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus.
În context, întreprinzătorii, conducătorii instituțiilor de stat și private, vor trebui să asigure un mediu sigur de activitate pentru angajați, dar și să-i îndemne să se vaccineze împotriva COVID-19, astfel ca până la data de 1 septembrie, rata de vaccinare în rândul angajaților să fie de cel puțin 70 la sută.
Au fost lansate punctele mobile de vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2021
Coronavirus
Populația, îndemnată să se vaccineze: Unde găsim astăzi punctele mobile de imunizare
În hotărârea Comisiei mai este menționat că se permit evenimentele și întrunirile în masă cu caracter unic, dar cu prezența unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a participanților la eveniment.
„Întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție”, scrie în hotărâre.
Totodată, se permite desfășurarea manifestărilor oficiale, dedicate Zilei Independenței și sărbătorii „Limba noastră”, organizate de Primăria municipiului Bălţi în data de 27 și 31 august, cu respectarea măsurilor de protecție.
Purtarea măștilor în spații închise, respectarea distanței sociale și spălatul regulat pe mâini rămân a fi măsuri obligatorii de prevenire a noului coronavirus.
Fluxul de știri
0