Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Rusia pregătește măsuri de protejare a conaționalilor peste hotare

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2021
Abonare
Este vorba de apărarea drepturilor la limbă, cultură și de altă natură ale conaționalilor noștri din țările vecine.
CHIȘINĂU, 22 aug. - Sputnik. Federația Rusă pregătește o serie de măsuri pentru protejarea conaționalilor din străinătate, inclusiv din țările vecine, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.
Сергей Викторович Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Rusia
Lavrov: E timpul să renunțăm la iluzia că UE este idealul democrației și fratele mai mare
"Acum acordăm o atenție sporită acestui lucru în cele mai diferite sensuri. Ei sunt sincer interesați să-și folosească potențialul în țările în care trăiesc pentru a apăra memoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei, celui de-Al Doilea Război Mondial", a spus Lavrov la întâlnirea președintelui Vladimir Putin cu membrii Partidului ”Rusia Unită”.
”Pregătim o serie de propuneri, care se referă inclusiv la protejarea drepturilor la limbă, cultură și de altă natură ale conaționalilor noștri din străinătate. Aceste sarcini sunt de actualitate și pentru țările din imediata apropiere, ținând cont de tendințele alarmante care au apărut în timpul apropiat în mai multe dintre ele”, a specificat Lavrov.
După cum a precizat el, „contăm să vorbim despre toate acestea” la următorul Congres Mondial al Conaționalilor Ruși, programat pentru luna octombrie a acestui an, la care este așteptată participarea președintelui Federației Ruse.
Fluxul de știri
0