Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: E timpul să renunțăm la iluzia că UE este idealul democrației și fratele mai mare

© Photo : МИД РФ / Accesați arhiva multimediaСергей Викторович Лавров
Сергей Викторович Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O declarație importantă a ministrului rus de Externe, un model de abordare constructivă fermă și realistă a noii perioade în care intră omenirea în urma crizelor și a falimentului dovedit al politicii occidentale în Orient
BUCUREȘTI, 18 aug – Sputnik. Discurs puternic al ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, susținut la Kaliningrad, în fața studenților și profesorilor de la Universitatea Federală Baltică Immanuel Kant.
O declarație care propune o abordare specifică unei noi ere în care intră lumea, odată cu crizele prin care trece și falimentul dovedit al politicii occidentale în Orient.
Una dintre temele principale a fost abordarea realistă a Uniunii Europene, dincolo de viziunea idealizată promovată de Bruxelles, dar și de ideea că ar fi un inamic.
”Este timpul să renunțăm la iluzia pe care mulți o mai au că Uniunea Europeană este idealul democrației și un frate mai mare pe care toată lumea trebuie să-l asculte”, a spus Lavrov, subliniind că de mult timp nu UE nu mai este în această situație.
Pe de altă parte, Serghei Lavrov pledează pentru o abordare realistă și constructivă, în care Rusia își păstrează „un interes natural și normal de a se înțelege bine cu vecinii săi, de a face tranzacții cu ei, de a împărtăși experiența, de a se vizita și de a fi prieteni unul cu celălalt”.
În acest sens, Lavrov consideră regiunea rusă Kaliningrad ca ”un exemplu de legături depolitizate”.
Rusia își păstrează „un interes natural și normal de a se înțelege bine cu vecinii săi, de a face tranzacții cu ei, de a împărtăși experiența, de a se vizita reciproc și de a fi prieteni unul cu celălalt”
Flagul Federației Ruse și UE - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Politică
UE vrea discuţii cu Rusia privind certificatele Covid-19 pentru călătorii
”Dacă cineva ar putea fi ghidat de aceste principii care stau la baza proiectelor de cooperare transfrontalieră, în luarea în considerare a unor probleme mai globale în relațiile noastre cu Uniunea Europeană, toată lumea ar beneficia de acest lucru”, a declarat Lavrov.
Un exemplu concret este chiar situația actuală din Afganistan, care ”arată clar că Rusia și Occidentul trebuie să lucreze împreună”, a declarat ministrul rus de externe.
Fluxul de știri
0