Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un asteroid potențial periculos se apropie de Pământ

CC0 / Pxfuel / Asteroid
Asteroid - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2021
Abonare
Un asteroid aparținând clasei celor potențial periculoși se va apropia la o distanță minimă de Pământ
CHIȘINĂU, 21 aug - Sputnik. Asteroidul 2016 AJ193, aparținând clasei celor potențial periculoase, se va apropia astăzi de Pământ la distanța minimă de aproximativ 3,4 milioane de kilometri, potrivit site-ului web al uneia dintre subdiviziunile NASA.
Conform datelor SUA, acesta se va apropia cel mai mult de Pământ la ora 18.10. Viteza asteroidului este de 26 de kilometri pe secundă. Dimensiunile sale sunt de la 400 pe 1300 de metri.
This artist’s impression shows the first interstellar asteroid: 'Oumuamua. This unique object was discovered on 19 October 2017 by the Pan-STARRS 1 telescope in Hawai`i. - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2021
Avertisment NASA: Un asteroid mai mare decât Statuia Libertății, în apropiere de Pământ
După cum a explicat anterior pentru RIA Novosti serviciul de presă al Planetariului Moscovei, acest asteroid nu reprezintă o amenințare pentru planetă, deși este potențial periculos.
Este menționat că în întreaga istorie de observare a obiectelor de acest fel, asteroizii au zburat în apropierea Pământului și la distanțe mult mai mici. Astfel, dacă acest asteroid se va apropia de Pământ până la 3,4 milioane de kilometri, atunci Luna care este mult mai mare este situată la doar aproximativ 380 de mii de kilometri.
Fluxul de știri
0