Avertisment NASA: Un asteroid mai mare decât Statuia Libertății, în apropiere de Pământ

© Photo : ESO/M. KornmesserThis artist’s impression shows the first interstellar asteroid: 'Oumuamua. This unique object was discovered on 19 October 2017 by the Pan-STARRS 1 telescope in Hawai`i.
This artist’s impression shows the first interstellar asteroid: 'Oumuamua. This unique object was discovered on 19 October 2017 by the Pan-STARRS 1 telescope in Hawai`i. - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2021
Abonare
Asteroidul, care are o lungime de 187 de metri, va fi cel mai aproape de Pământ vinerea viitoare, pe 25 iunie.
CHIȘINĂU, 20 iunie - Sputnik. Asteroidul, care este de două ori mai lung decât înălțimea Statuii Libertății din New York, se va apropia cel mai mult de Terra pe 25 iunie. Acest lucru este anunțat de Daily Express, care face referire la NASA.
Asteroidul 441987 (2010 NY65), care are o dimensiune de 187 de metri și care, potrivit presei sursei, este de două ori mai mare decât Statuia Libertății din New York, se mișcă cu o viteză de 13,4 kilometri pe secundă.
În punctul cel mai apropiat de Pământ acesta se va afla la o distanță de 15 ori distanța de la Pământ la Lună, adică la mai mult de cinci milioane de kilometri de noi. Cu toate acestea, conform clasificării astronomilor, acesta poate fi considerat un obiect care se apropie de globul pământesc.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0