Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fratele președintelui Afganistanului s-a alăturat talibanilor

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaMilitanți taliban
Militanți taliban - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2021
Abonare
Talibanii au declarat că li s-a alăturat fratele mai mic al președintelui afgan Hashmat Ghani
CHIȘINĂU, 21 aug - Sputnik. Mișcarea „Taliban”* a anunțat că Hashmat Ghani, fratele mai mic al președintelui Afganistanului, i-a jurat credință.
Khalil Al-Rahman Haqqani, membru senior al grupului terorist al Rețelei Haqqani, care menține contacte strânse cu talibanii, a fost și el prezent, se arată în comunicat.
Американский солдат целится на афганцев в аэропорту Кабула  - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Internațional
De ce Statele Unite au pierdut partida în Afganistan?
Anterior, postul de televiziune local Shamshad News a anunțat că la Kabul a avut loc o întâlnire între Haqqani și fostul prim-ministru, liderul Partidului Islamic din Afganistan, Gulbeddin Hekmatyar. Detaliile întâlnirii nu au fost dezvăluite.
În același timp, o sursă RIA Novosti din cadrul mișcării a spus că șeful biroului politic al talibanilor, Mullah Baradar a venit la Kabul pentru a negocia crearea unui guvern.
Situația din Afganistan s-a agravat în mod special pe fondul retragerii trupelor americane: la începutul lunii august, militanții „Taliban”* au lansat o ofensivă de amploare, au cucerit marile orașe și au intrat în Kabul pe 15 august. Președintele Ashraf Ghani a fugit din țară. Talibanii spun că războiul de 20 de ani s-a încheiat, iar forma de guvernare va fi stabilită în curând.
Talibanii controlează acum cea mai mare parte a Afganistanului și toate punctele de trecere a frontierei terestre. Cetățenii străini și afganii care lucrează pentru misiuni străine sunt evacuați prin singurul aeroport din Kabul, deținut acum de armata SUA și NATO.
* - organizație teroristă interzisă în Rusia.
Fluxul de știri
0