Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Prețurile la gaz în Europa scad după anunțul Gazprom

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaGazprom
Gazprom - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Abonare
Prețurile la gaz pe bursele europene au început să scadă după anunțul Gazprom despre livrările din acest an prin Nord Stream – 2.
BUCUREȘTI, 20 aug – Sputnik. Prețurile la gaz se micșorează pe piața de futures și au coborât sub 500 de dolari pentru o mie de metri cubi, după declarațiile Gazprom cu privire la volumul de gaze care urmează să fie livrat prin intermediul Nord Stream 2 în anul 2021, potrivit datelor tranzacționale.
Livrările prin intermediul Nord Stream 2 ar putea constitui în acest an 5,6 miliarde de metri cubi de gaz, anunțase joi Gazprom.
Gazprom - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2021
Societate
Contractul cu Gazprom expiră în septembrie: Ce va face Moldovagaz
Potrivit informațiilor bursei de valori din Londra ICE, după anunțul Gazprom, prețul contractelor futures din septembrie, conform cotațiilor la hubul olandez TTF, au scăzut cu 5 la sută, până la aproximativ 510 dolari pentru o mie de metri cubi. Către ora 12:26 (ora Moscovei), cotațiile s-au schimbat, până la aproximativ 516 dolari pentru o mie de metri cubi.
Ulterior cotațiile au început din nou să scadă, comparativ cu valoarea de până la declarația Gazpromului, scăderea în acest moment fiind de 9 la sută – până la 483 de dolari pentru o mie de cubi. Potrivit datelor de la 13:03 (ora Moscove), indicele de tranzacție a fost de 493 de dolari.
Fluxul de știri
0