Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Contractul cu Gazprom expiră în septembrie: Ce va face Moldovagaz

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaGazprom
Gazprom - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2021
Abonare
Contractul cu concernul rus „Gazprom” ar putea fi prelungit pentru încă trei ani, iar motivul sunt condițiile favorabile, care sunt stabilite în actualul contract.
CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Cea mai bună opțiune în momentul de față este prelungirea contractului actual cu Gazprom. Precizarea a fost făcută de președintele consiliului de administrație al companiei „Moldovagaz”, Vadim Ceban, în studioul Sputnik Moldova. Potrivit lui, „Moldovagaz”, ca furnizor de ultimă opțiune este obligată prin lege să asigure furnizarea gazelor naturale în cele mai bune condiții de fiabilitate și preț. Potrivit lui Ceban, contractul cu Gazprom este unul avantajos.
Вадим Чебан - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2020
Ceban: În anul viitor Moldova vă plăti un alt preț pentru gaz
„Experiența de-a lungul anilor a arătat că contractul cu Gazprom este unul avantajos. Am prezentat această analiză nu o singură dată. Suntem gata să prezentăm aceste analize și responsabililor în politici energetice după aprobarea noului Guvern”, a precizat Ceban.
Acesta spune că problema contractelor comerciale nu este a Guvernelor, ci a „Moldovagaz”, care în limita legii va acționa și de acum încolo. Astfel, prelungirea contractului actual cu Moldovagaz ar fi cea mai bună opțiune și pentru companie și pentru consumatorul final. Ceban mai spune că s-a format un grup de lucru, iar acum sunt în negocieri cu „Gazprom”. Mai exact se discută specificațiile tehnice.
Va crește sau nu prețul la gaze naturale în acest an? - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2021
Video
Va crește sau nu prețul la gaze naturale în acest an?
Trebuie precizat că, actualmente, Moldovagaz activează în baza unui contract care a fost semnat în anul 2008 și, ulterior, prelungit cu trei ani. Acest acord expiră la data de 30 septembrie 2021, iar intenția consiliului de administrație al companiei „Moldovagaz” este să prelungească acest acord pentru încă trei ani.
Fluxul de știri
0