Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Biroul pentru Diaspora s-ar putea subordona din nou Guvernului

© Sputnik / Mihai CarausПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Abonare
Biroul pentru Relații cu Diaspora ar putea fi transformat în Agenție de Stat, în subordinea Guvernului.
CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. Biroul pentru Relații cu Diaspora ar putea fi transformat în Agenție de Stat, a anunțat premierul Natalia Gavrilița în cadrul Congresului Diasporei 2021, ediția a IX-a. Premierul a precizat că demult se vorbește de mai multă autonomie a Biroului Relații cu Diaspora, iar pentru aceasta ar fi nevoie ca BRD să revină în subordinea Guvernului.
Alina Târceag - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2021
Republica Moldova
Mărturiile moldovenilor din diasporă: Viața pe timp de pandemie
„Noi vom face modificări. Am planuri pentru fortificarea capacităților Cancelariei de Stat sau Oficiului prim-ministrului și neapărat în acest proces vom acorda un alt statut și o altă autonomie pentru BRD. Fie că va deveni din nou Agenție subordonată Guvernului, fie vom găsi o altă modalitate prin care să eficientizăm lucrul Biroului”, a declarat Natalia Gavrilița.
Natalia Gavrilița a menționat că acțiunile Guvernului sunt orientate spre susținerea conaționalilor noștri în dezvoltarea afacerilor, digitalizarea serviciilor și extinderea spectrului de acte consulare, precum și simplificarea procedurii de perfectare a acestora, facilitarea obținerii semnăturii electronice care ar permite soluționarea problemelor legate de acte din orice colț al lumii.
Молдавские леи - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2020
Republica Moldova
Bani pentru moldovenii din Diaspora: Cum pot beneficia
Congresul Diasporei 2021 are loc în perioada 20-22 august. Pentru prima dată oficial, din grupul organizatoric al Congresului și Zilelor Diasporei fac parte și conaționali stabiliți în afara țării. Aceștia s-au înregistrat în prealabil, în baza unui formular elaborat și distribuit de echipa Biroului Relații cu Diaspora.
Fluxul de știri
0