Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministerul de Externe al Ucrainei: Moldova va participa la summitul Platformei Crimeii

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Accesați arhiva multimediaKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Abonare
Ministerul de Externe al Ucrainei anunță că Republica Moldova va participa la summitul Platformei Crimeii, care va avea loc peste patru zile.
CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Moldova va participa la summitul Platformei Crimeii din 23 august. Un anunț în acest sens se regăsește pe site-ul Ministerului de Externe din Ucraina.
Potrivit diplomației ucrainene, Moldova va fi reprezentată de șeful statului. Contactată de corespondentul Sputnik Moldova, șefa secției comunicare cu mass-media a Preşedinţiei, Lilia Anghel, a declarat că deocamdată nu se cunoaște dacă Maia Sandu va participa la acest eveniment și urmează să revină ulterior cu informații.
Crimeea a devenit o regiune rusă după ce acolo s-a organizat un referendum în martie 2014, la care 96,77% dintre alegătorii din Crimeea și 95,6% dintre locuitorii Sevastopolului au votat în favoarea aderării la Rusia. Autoritățile din Crimeea au organizat un referendum în urma unei lovituri de stat în Ucraina, în februarie 2014. Ucraina consideră că Crimeea este teritoriul său, dar ocupat temporar.
Reprezentantul special al Crimeii pe lângă președintele Rusiei Gheorghi Muradov - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Politică
Avertisment dur pentru participanții la ”Platforma Crimeea”
Conducerea rusă a afirmat în repetate rânduri că locuitorii din Crimeea au votat în mod democratic, în deplină conformitate cu dreptul internațional și cu Carta ONU, pentru reunificarea cu Rusia. Potrivit președintelui rus, problema Crimeii este „definitiv închisă”.
Amintim că, anterior, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat în cadrul unei întrevederi cu omologul său de la Chișinău, Aureliu Ciocoi, că speră la „participarea constructivă” a Moldovei la acest proiect. Experții au apreciat atunci că Ucraina încearcă să atragă Moldova în disputa cu privire la Crimeea.
Fluxul de știri
0