Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Talibanii propun locuri în guvern reprezentanților fostei puteri

© AFP 2022 / -Бойцы талибов (запрещены в РФ)
Бойцы талибов (запрещены в РФ) - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Reuters scrie că talibanii vor oferi reprezentanților fostei puteri din Afganistan locuri în noul guvern de la Kabul.
BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik. Un purtător de cuvânt al talibanilor* a declarat că oficialilor din administrațiile afgane anterioare li se vor oferi funcții în noul guvern, a informat Reuters, fiind citată de RIA Novosti.
Mișcarea Taliban nu oferă alte detalii, dar menționează că talibanii vor continua consultările cu cei care au lucrat în cabinetul anterior.
Pe fondul retragerii contingentului american din Afganistan, rebelii au lansat o ofensivă și au ocupat toate marile orașe. Fostul președinte al țării Ashraf Ghani a fugit din țară.
Purtătorul de cuvânt al biroului politic Taliban* Mohammed Naim a anunțat că războiul s-a încheiat. O nouă formă de guvernare va deveni clară în viitorul apropiat. Și că militanții talibani nu sunt de acord cu un guvern de tranziție.
Anunțul făcut de talibani este cumva în disonanță cu ceea ce afirmă reprezentații fostei puteri de la Kabul, care că s-au constituit într-o mișcare de rezistență împotriva talibanilor și că vor continua lupta armată, cerând arme de la Occident.
Американский солдат целится на афганцев в аэропорту Кабула  - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Internațional
De ce Statele Unite au pierdut partida în Afganistan?
Și anume luptătorii din provincia Panjshir din Afganistan, care rămâne în afara controlului talibanilor*, solicită țărilor occidentale să le ajute cu armele, potrivit unei declarații a liderului lor, Ahmad Massoud, Masood, pe care publicația îl numește liderul Frontului de rezistență din Afganistan, este fiul regretatului șef al Alianței Nordului, Ahmad Shah Massoud, care, de asemenea, a luptat cu talibanii.
Potrivit lui Massoud Jr., Statele Unite și aliații săi au „părăsit câmpul de luptă”, dar America mai poate fi „marele arsenal al democrației”.
„În acest scop, cer prietenilor Afganistanului din Occident să ne susțină la Washington și New York, în fața Congresului și a administrației (președintelui SUA Joe - ed.) Biden, să ne susțină la Londra, unde mi-am făcut studiile și la Paris, unde în această primăvară a fost onorată memoria tatălui meu numind o alee din grădina de pe Champs Elysees în cinstea sa", a spus liderul rebelilor fiind citat de Washington Post.
Potrivit lui Massoud, la apelul lui au răspuns luptătorii armatei afgane, care se îndreaptă către Panjshir cu arme și echipamente, precum și forțe speciale.
* Organizația teroristă interzisă în Rusia
Fluxul de știri
0