Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Este pregătită Moldova să facă față unui nou val de COVID-19? Ce spune Ninel Revenco

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Este sau nu pregătită Republica Moldova de un nou val de COVID-19? Răspunsul la această întrebare l-a oferit coordonatoarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19, Ninel Revenco, în Studioul Sputnik Moldova.
CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. Specialiștii de la terapia intensivă din țara noastră sunt alertați de probabilitatea apariției unui nou val de COVID-19, în special tulpinii Delta. Despre asta a vorbit coordonatoarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19, Ninel Revenco, în Studioul Sputnik Moldova.
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Societate
În clase sau online? Cum vor învăța elevii în noul an școlar: Răspunsul autorităților
”Specialiștii de la terapia intensivă, cu groază se gândesc la un nou val de internări a pacienților în stare gravă. Ei sunt deja psihic și emoțional obosiți de salvarea acestor pacienți, în condițiile în care acești au avut posibilitatea să se imunizeze, dar nu au făcut-o din varii motive și au ajuns la terapia intensivă”, a afirmat Ninel Revenco.
Totuși, coordonatoarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a afirmat că sistemul medical din țara noastră este pregătit de probabilitatea apariției unui nou val de COVID-19.

”După un an de COVID-19, sistemul medical este pregătit ca și capacitate, ca și cunoștințe, ca și aplicabilitate de procedură, examinări, supraveghere, ceea ce nu a fost anul trecut”, a menționat Revenco.

Specialistul în sănătate a remarcat că partea pozitivă a lucrurilor este că, în acest an pandemic, angajații din sistemul medical cunosc bine protocoalele și schemele pentru tratament anti-COVID, dar și țara noastră dispune de echipamentele și medicamentele necesare pentru a salva viața pacienților.
Potrivit Ministerului Sănătății, de la începutul pandemiei peste 263 de mii de moldoveni s-au infectat cu noul tip de coronavirus, dintre care 254 452 s-au vindecat, iar 6 328 de persoane au murit fiind răpuse de virus.
Fluxul de știri
0