Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În clase sau online? Cum vor învăța elevii în noul an școlar: Răspunsul autorităților

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Abonare
Viceprimarul Chișinăului Angela Cutasevici a precizat în emisie la Radio Sputnik Moldova cum decurg pregătirile pentru începerea noului an de studii.
CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. Viceprimarul Capitalei Angela Cutasevici a fost întrebată în emisie la Radio Sputnik Moldova cum vor învăța elevii în noul an de studii 2021/2022.
Ea a precizat că primăria municipiului Chișinău își pregătește școlile să activeze în regim normal, în conformitate cu hotărârea Comisiei Naționale de Sănătate Publică din luna august a anului trecut, dar nu poate garanta că o nouă hotărâre nu va fi adoptată în viitorul apropiat.

„Suntem gata să începem anul școlar cu sută la sută prezență fizică, dar cunoașteți că reglementările sunt cele de anul trecut. Pregătim instituțiile în baza hotărârii din august 2020, dar așteptăm reglementările actualizate ca să știm cum desfășurăm totuși procesul de studii. Ar fi important să înțelegem dacă mergem corect cu pregătirile sau să nu avem situația că trebuie să reorganizăm procesul”, a declarat Angela Cutasevici.

La rândul său, șefa campaniei de vaccinare din Republica Moldova Ninel Revenco a declarat că o nouă hotărâre privind desfășurarea procesului de studii ar urma să fie adoptată în viitorul apropiat.
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Coronavirus
Cât timp se păstrează anticorpii la pacienții care au avut COVID - studiu
„Așteptăm decizia autorităților naționale referitor la începerea procesului de studii. Vom discuta care sunt condițiile dar vom face referire la experiențele din anul 2020 și din alte țări. Apelul va fi același - mergem la imunizare indiferent dacă am făcut boală sau nu am făcut boală”, a declarat Ninel Revenco la Radio Sputnik Moldova.
Precizăm că până în prezent în Republica Moldova au fost vaccinate peste 1 milion 173 de mii de persoane, dintre care aproape 600 de mii au primit deja și a doua doză.
Fluxul de știri
0