Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Miniștrii au avizat pozitiv modificările la Legea produselor petroliere

© Sputnik / Alexey Sazonov / Accesați arhiva multimediaЗаправка автомобиля на автозаправочной станции
Заправка автомобиля на автозаправочной станции - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Abonare
Miniștrii au examinat proiectul ce prevede modificarea legii privind piața produselor petroliere și au dat aviz pozitiv. Astfel, ei au comunicat susținerea proiectului de lege.
CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Inițiativa legislativă înaintată pe 10 august de către un grup de deputați ce prevede modificarea Legii privind piața produselor petroliere este avizată pozitiv de către Cabinetul de Miniștri. Astfel, deputații vor putea vota proiectul de lege în lectură finală.
Viceprim-ministru și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a declarat în cadrul ședinței Guvernului că proiectul de lege necesită încă consultări cu societatea civilă, dar și mai multe modificări așa încât legea să fie modificată corect și în folosul consumatorilor.
Precizăm că în data de 13 august, deputații au votat în prima lectură modificările la Legea privind piața produselor petroliere. Modificările vizează reglementarea formării prețurilor.
Vineri, în cadrul ședinței Parlamentului, directorul Agenției pentru Reglementare în Energetică Eugen Carpov a declarat că ANRE susține proiectul întrucât prin acesta se propune înlăturarea echivocului legislativ și a tuturor carențelor admise la textul legii, care generează diverse situații de risc.
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Politică
Modificarea Legii cu privire la produsele petroliere: Cine are de câștigat
Proiectul propune ca doar prețul maximal de comercializare cu amănuntul a produselor principale de tip standard - benzină 95 și motorină să fie calculat și publicat zilnic pe pagina web al ANRE. În felul acesta, piața angro a carburanților, precum și prețurile de comercializare cu amănuntul a gazului lichefiat și a tuturor celorlalte tipuri de produse cu excepția celor de bază vor deveni complet libere.
Totodată, se propune micșorarea de cinci ori a capacității obligatorii de depozitare pe care trebuie să o îndeplinească un importator și anume de la cinci mii de metri cubi la o mie de metri cubi.
Fluxul de știri
0