Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Va fi sau nu instituit un nou lockdown în Republica Moldova: Ce spune Gavrilița

© Sputnik / Anatolii Kiriakimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Abonare
Premierul Gavrilița a anunțat dacă va fi instituit sau nu un nou lockdown în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Posibilitatea de a institui un nou lockdown în Republica Moldova, deocamdată, nu este analizată de autorități. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Natalia Gavrilița după ședința Guvernului.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2021
Politică
Cum vor învăța elevii de la 1 septembrie: Anunțul premierului Gavrilița
”Deocamdată nu luăm în calcul o asemenea posibilitate. Îndemnăm toți cetățenii să se vaccineze pentru ca să nu avem un val de îmbolnăviri, așa cum am avut la începutul anului. Este foarte important să respectăm regulile. Dacă înainte noi nu aveam o posibilitate să ne apărăm de acest nou val, acum avem vaccinuri disponibile. Sperăm să nu ajungem la o situație când va fi nevoie de restricții”, a comunicat premierul Gavrilița.
În același timp, Gavrilița a îndemnat cetățenii țării noastre să se vaccineze și a menționat că, potrivit datelor prezentate de specialiștii în sănătate, 98 la sută dintre pacienții cu forme grave de COVID-19 reprezintă persoanele nevaccinate.
Potrivit Ministerului Sănătății, de la începutul pandemiei peste 263 de mii de moldoveni s-au infectat cu noul tip de coronavirus, dintre care 254 452 s-au vindecat, iar 6 328 de persoane au murit fiind răpuse de virus.
Fluxul de știri
0