Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

VIDEO: Talibanii au deschis focul asupra unor protestatari - sunt morți și răniți

© AFP 2024 / -Talibani, imagine simbol
Talibani, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Abonare
Talibanii au deschis focul asupra unei demonstrații de protest, care avea loc în provincia Nangarhar. Oamenii au ieșit în stradă în susținerea drapeului Afganistanului, dar au fost mitraliați.
BUCUREȘTI, 18 aug – Sputnik. Membrii mișcării radicale Taliban* au deschis focul asupra participanților la un miting în sprijinul drapelului național al Afganistanului în provincia Nangarhar, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din rândul localnicilor.
În urma retragerii grabnice a trupelor americane din Afganistan, talibanii au lansat o ofensivă și au cucerit toate marile orașe ale țării. Fostul președinte afgan Ashraf Ghani a demisionat și a părăsit subit țara.
Purtătorul de cuvânt al biroului politic al talibanilor* Muhammad Naim a anunțat că războiul s-a încheiat. O nouă formă de guvernare va deveni clară în viitorul apropiat. Militanții talibani nu sunt de acord cu un guvern de tranziție.
Răniți pe aeroportul din Kabul - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Politică
Experți: Ce ar trebui să învețe Moldova din evenimentele care au loc acum în Afganistan
Noua putere pe care o instituie acum talibanii a anunțat amnistie generală, dar mulți afgani încă încearcă să fugă de noul regim. În primele zile după sosirea talibanilor, haosul a domnit pe aeroportul din Kabul: oamenii au luat cu asalt avioanele străine care evacuau personalul diplomatic din țară. Mai târziu, s-a văzut pe video că mai multe persoane au murit, căzând de la bordul avionului de decolare.
* Organizație teroristă interzisă în Rusia.
Fluxul de știri
0