Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

S-a schimbat din nou prețul la benzină și motorină - iată cât costă acum

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaПовышение цен на бензин
Повышение цен на бензин - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Abonare
Cel puțin o rețea de benzinării a afișat astăzi prețuri mai mici la benzină și motorină.
CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. O rețea de stații de alimentare cu combustibil a afișat astăzi prețuri mai mici la benzină și motorină.
Dacă ieri un litru de benzină costa 20 de lei și 35 de bani, atunci astăzi prețul a scăzut până la 20 de lei și 29 de bani. Adică s-a ieftinit cu șase bani. Motorina s-a ieftinit cu zece bani în comparație cu ziua de ieri și a ajuns să coste 16 lei și 24 de bani.
Ieri mai mulți conducători auto au scris pe rețelele de socializare că la unele stații de alimentare nu mai este în stoc benzina.
Echipa Sputnik Moldova a contactat mai multe companii petroliere din țară pentru a afla care este situația cu stocurile de benzină. Reprezentanții unei companii au confirmat că nu au benzină cu cifra octanică 98, dar au precizat că nu cunosc care este motivul.
Reprezentanții altor companii petroliere fie nu au răspuns la telefon, fie au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.
benzină - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Economie
Acuzații dure: Lipsa benzinei la pompă - o înțelegere de cartel
Conform indicatorilor de referință, stabiliți în baza cotațiilor internaționale Platts, dinamică zilnică a mediei prețurilor pentru o tonă de combustibil a scăzut cu 0,09%.
Amintim că de la 1 iulie, ANRE stabilește din nou prețurile plafon la carburanți, după o pauză de peste doi ani. Noua metodologie a început să fie aplicată în urma unor modificări legislative adoptate de Parlament în luna aprilie.
Fluxul de știri
0