Пожар - Sputnik Moldova, 1920
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Incendiile din sudul țării: Avertismentul pompierilor moldoveni

© Photo : ОчевидецВ Вулканештах третий день тушат мусорный полигон
В Вулканештах третий день тушат мусорный полигон - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Abonare
Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Liliana Pușcașu a venit cu avertizări privind riscul incendiilor de vegetație.
CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Liliana Pușcașu a vorbit în emisie la Radio Sputnik Moldova despre incendiile de vegetație care au izbucnit ieri în sudul țării.
„În special, am avut înregistrate incendii de vegetație în partea de sud a țării. Au fost câteva intervenții în preajma orașului Comrat, în stepele Bugeac, Congaz și alte localități”, a precizat ofițerul de presă al IGSU.
© Sputnik / Miroslav RotariLiliana Pușcașu
Liliana Pușcașu - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Liliana Pușcașu
Pompierii au reușit să localizeze focarele în timp util, dar în alte situație se poate ajunge la o tragedie.
„În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu utilizeze focul în spații forestiere, să evite nimicirea deșeurilor prin ardere. Totodată, se recomandă aprinderea grătarelor doar în spații special amenajate pentru astfel de activități”, a declarat Liliana Pușcașu pentru Sputnik Moldova.
Amintim că trei zile consecutiv pompierii din sudul țării au luptat cu un incendiu care a izbucnit la poligonul de deșeuri de la Vulcănești arde continuu.
În prima zi de luptă cu focul nu a fost niciun rezultat din cauza lipsei unui buldozer, dar și a posibilității de acoperire a gunoiului cu pământ. În cea de-a doua zi de luptă împotriva flăcărilor, au fost aduse 150 de tone de pământ și un buldozer. În ciuda acestui fapt, „focul a izbucnit cu o putere și mai mare și aproape a ajuns la drum
Dmitrii Polscin - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Societate
Video - Imagini din infern. Un pompier a arătat dezastrul provocat de incendii în Grecia
Versiunea preliminară a specialiștilor este incendierea intenționată.
Administrația orașului a cerut ajutor sub formă de echipamente speciale din raioanele învecinate și, de asemenea, a apelat la poliție cu cererea de a-i identifica pe cei implicați în acest caz.
Fluxul de știri
0