Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Gavrilița s-a întâlnit cu guvernatorul BNM: Ce se va întâmpla cu politicile monetare

© Sputnik / Yana ZaharovaLei moldovenești
Lei moldovenești - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Abonare
Premierul a discutat cu guvernatorul Băncii Naționale despre mijloacele financiare care urmează să ajungă în țară și l-a informat despre acțiunile Guvernului care ar putea avea impact asupra politicilor monetare.
CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Premierul Natalia Gavrilița a avut o întâlnire de lucru cu Guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu.
După cum menționează serviciul de presă al Guvernului, Gavrilița l-a informat pe Armașu despre acțiunile Guvernului care urmează să fie implementate și care pot avea impact asupra politicilor monetare.
”Este vorba, în special, de intenția de creștere a pensiei minime și a unor alocații sociale, dar și de modul în care acestea pot influența puterea de cumpărare și presiunea inflaționistă”, precizează Guvernul.
Premierul l-a informat de asemenea pe managementul Băncii Naționale despre mijloacele financiare care urmează să ajungă în scurt timp în Republica Moldova din partea Uniunii Europene, a Fondului Monetar Internațional și a altor parteneri de dezvoltare.
Totodată, Gavrilița i-a prezentat lui Armașu viziunea Guvernului privind domeniile economice cu potențial maxim de creștere și modul în care politica monetară poate contribui la succesul acestora.
Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2021
Banca Națională a Moldovei a semnat un nou acord cu Banca Națională a României - VIDEO
Părțile și-au confirmat deschise pentru cooperare și schimb de opinii cu privire la evoluțiile din sectorul real și guvernamental, în scopul menținerii stabilității macroeconomice și sporirii potențialului de creștere economică.
Fluxul de știri
0