Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fracțiunea „Șor” propune ca procurorul general să fie ales de popor

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii Moldova
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Abonare
Partidul „Șor” propune să fie format un grup de lucru din reprezentanți ai tuturor fracțiunilor parlamentare pentru a elabora amendamente la Constituție.
CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. Fracțiunea parlamentară „Șor” a propus să fie format un grup de lucru pentru modificarea Constituției în vederea schimbării mecanismului de alegere a procurorului general, astfel încât acesta să poată fi numit de popor.
„Vom înregistra o inițiativă legislativă pentru elaborarea unui proiect de lege privind amendamentele la Constituția Moldovei, în care vom propune ca procurorul general să fie ales de către popor. Această practică este cunoscută în lume, este utilizată în mai multe țări cu democrație veche”, a declarat deputatul Denis Ulanov.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Politică
Schimbarea Legii Procuraturii, examinată în plen: Opoziția-„Bombă cu explozie întârziată”
El a adăugat că fracțiunea sa va propune crearea unui grup de lucru cu reprezentanți ai tuturor fracțiunilor și experți pentru a elabora amendamente la Constituție.
"Sperăm că alegerea procurorului general de către oameni, cu practica mondială existentă, va pune capăt haosului din sistemul de justiție și va restabili încrederea oamenilor în instituția Procuraturii", a mai spus Ulanov.
Potrivit parlamentarului, astfel de schimbări sunt necesare pentru a restabili independența procurorului general și a-l face invulnerabil din punct de vedere politic.
Fluxul de știri
0