Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cât timp se păstrează anticorpii la pacienții care au avut COVID - studiu

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaLaborator
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Abonare
Anticorpii par să ofere o protecție bună atât împotriva a ceea ce anterior se numea varianta britanică, precum şi a variantei Delta, devenită acum tulpina dominantă. Ce dezvăluie un amplu studiu suedez.
BUCUREŞTI, 18 aug – Sputnik. Dintre cei care s-au îmbolnăvit de COVID-19 în urmă cu un an, 80% încă au anticorpi împotriva virusului, este concluzia unui studiu comunitar major din Suedia.
Proteste la Roma - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Internațional
Cunoscut medic italian: „Opriţi campaniile de terorizare, există şi boli în afara covid”
Studiul urmăreşte 2.000 de angajați ai spitalului Danderyd, care trimit analize de sânge la fiecare patru luni și răspund la întrebări printr-o aplicație specială.
„Am putut constata din timp că mulți dintre cei care s-au îmbolnăvit şi-au pierdut mirosul și gustul și că 10 % dintre cei care s-au infectat nu au prezentat niciun simptom”, a declarat, pentru postul TV național SVT, Sebastian Havervall, doctorand la Spitalul Danderyd și la Institutul Karolinska.
S-a constatat că anticorpii oferă o bună protecție atât împotriva a ceea ce anterior se numea varianta britanică și astăzi este denumită varianta Alpha, cât și împotriva variantei Delta care se răspândește rapid pe tot globul, eliminând alte tulpini și devenind dominantă în multe țări.
Totuşi, protecția împotriva variantelor din Africa de Sud și Brazilia, care astăzi sunt denumite Beta și Gamma, nu este la fel de puternică.
„Nivelurile de protecție împotriva tulpinilor Beta și Gamma sunt cu 30 până la 40% mai mici”, a spus Sebastian Havervall.
De asemenea, grupul de cercetare de la Spitalul Danderyd a investigat şi câte doze de vaccin ar putea face persoanele care au fost deja infectate. Anterior, s-a considerat că o singură doză de vaccin Pfizer este suficientă. Grupul Danderyd a susținut că este suficientă şi o singură doză de AstraZeneca.
Până în prezent, Suedia a înregistrat 1,11 milioane de cazuri si peste 14.600 de decese.
Fluxul de știri
0