Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cetățean afgan, găsit de autoritățile române într-un geamantan

imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Polițiștii de Frontieră din România au decoperit, într-un tren internațional care mergea în Austria, un adolescent afgan, de 15 ani, ascuns în geamantanul care aparținea unui cetățean român. Ce s-a întâmplat.
CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik, Georgiana Arsene. Descoperire șocantă făcută de oamenii legii români astăzi, 18 august 2021.
Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au descoperit, într-un tren internaţional care avea ca destinaţie Austria, un cetățean afgan, în vârstă de 15 ani, ascuns în geamantanul care aparţinea unui pasager, cetăţean român.
În dimineața acestei zile, în jurul orei 02:20, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, călătorind ca pasager în trenul IR 346 – 1, o femeie, cetățean român, în vârstă de 24 de ani.
La controlul de frontieră, persoana în cauză a prezentat semne vizibile de agitație, motiv pentru care s-a procedat la controlul amănunțit al bagajelor, informează politiadefroniteră.ro.
Răniți pe aeroportul din Kabul - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Politică
Experți: Ce ar trebui să învețe Moldova din evenimentele care au loc acum în Afganistan
În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit un adolescent ascuns într-un geamantan care îi aparţinea femeii.
În cadrul verificărilor preliminare, oamenii legii au stabilit că persoana în cauză este cetățean afgan, în vârstă de 15 ani.
La rândul său, femeia a spus că este prietena fratelui minorului şi că intenţiona să-l ducă pe acesta la ruda sa, aflată în Germania.
Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad au preluat băiatul.
În această cauză, polițiștii de frontieră din țara vecină fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.
Fluxul de știri
0