Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Asta n-au îndrăznit nici chiar americanii - Iată ce fac talibanii în Afganistan

© AP Photo / Sidiqullah KhanMilitanți talibani
Militanți talibani - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Abonare
Talibanii au cerut ca populația din Afganistan să predea toate armele și munițiile pe care le deține, acestea fiind în număr extrem de mare.
CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Reuters transmite că talibanii au cerut ca oamenii să predea toate armele și munițiile pe care le dețin.
Cetățenii pașnici din Afganistan trebuie să predea armele și munițiile pe care le dețin reprezentanților speciali ai mișcării Taliban*, a declarat reprezentatul oficial al organizației, fiind citat de agenția Reuters, care la rândul ei este citată de RIA Novosti.
Vom aminti că americanii nici nu au reușit să-și retragă toate trupele din Afganistan, că mișcarea taliban a și ocupat cele mai importante orașe din țară, iar în data de 15 august talibanii au intrat în Kabul, capitala Afganistanului.
Răniți pe aeroportul din Kabul - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Politică
Experți: Ce ar trebui să învețe Moldova din evenimentele care au loc acum în Afganistan
Peste câteva ore talibanii au declarat că războiul care a durat mai bine de 20 de ani s-a încheiat. În zilele ce urmează ei vor stabili forma de guvernare pe care o va țara, dar resping în mod categoric un guvern de tranziție.
* - organizație teroristă interzisă în Federația Rusă.
Fluxul de știri
0