Пожар - Sputnik Moldova, 1920
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Bombă ecologică la Vulcănești: Trei zile la rând arde poligonul de deșeuri

© Photo : ОчевидецLa Vulcănești arde a treia zi consecutiv poligonul de deșeuri
La Vulcănești arde a treia zi consecutiv poligonul de deșeuri  - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Abonare
De trei zile, un teren de la Vulcănești arde continuu. Pompierii spun că ar fi vorba despre o incendiere a poligonului de deșeuri.
COMRAT, 17 aug - Sputnik, Maxim Topal. Primul incendiu a fost înregistrat la depozitul de deșeuri acum trei zile. Incendiul s-a răspândit rapid și a cuprins o suprafață extinsă.
Paznicii spun că „gunoiul a început să ardă practic din senin la marginea poligonului”.
Potrivit primarului Viktor Petrioglu, halda de gunoi ardea de mai demult, dar „nu a izbucnit niciodată un focar atât de mare”. Primarul a numit situația ca fiind una „teribilă”.
Două echipaje de pompieri au plecat imediat la fața locului și au început să stingă flăcările. În prima zi de luptă cu focul nu a fost niciun rezultat din cauza lipsei unui buldozer, dar și a posibilității de acoperire a gunoiului cu pământ. În cea de-a doua zi de luptă împotriva flăcărilor, au fost aduse 150 de tone de pământ și un buldozer. În ciuda acestui fapt, „focul a izbucnit cu o putere și mai mare și aproape a ajuns la drum”.
Incendii în Grecia - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Societate
Cei mai curajoși moldoveni revin acasă: Cum vor fi întâmpinați
Versiunea preliminară a specialiștilor este incendierea intenționată.

„Imediat cum am început colectarea gunoiului, au venit persoane necunoscute și au dat foc. Acest lucru s-a făcut pentru a crea un obstacol în colectarea și îndepărtarea deșeurilor solide din orașul Vulcănești”, a adăugat primarul.

„Orașul este încă în flăcări. Se lucrează pentru turnarea apei peste gunoiște. Dacă îl acoperi cu pământ, se stinge, deoarece oxigenul nu intră. Acesta este o incendiere. De la sine nu ar fi putut izbucni aici flăcările”, a subliniat reprezentantul Departamentului pentru Situații de Urgență al Găgăuziei Serghei Catana.
Deocamdată nu există prea mult fum în Vulcănești, deoarece vântul suflă în altă direcție. Cu toate acestea, „totul se poate schimba în orice moment”.
Administrația orașului a cerut ajutor sub formă de echipamente speciale din raioanele învecinate și, de asemenea, a apelat la poliție cu cererea de a-i identifica pe cei implicați în acest caz.
Fluxul de știri
0