Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cei mai curajoși moldoveni revin acasă: Cum vor fi întâmpinați

© AFP 2024 / LOUISA GOULIAMAKIIncendii în Grecia
Incendii în Grecia - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Abonare
Pompierii moldoveni care au fost în misiune în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetație se întorc astăzi acasă.
CHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că pompierii moldoveni care au plecat în Grecia pentru a lupta cu flăcările urmează să ajungă astăzi acasă. După nouă zile de misiune în statul elen, aceștia vor fi întâmpinați la sediul IGSU de către conducere, rude, colegi și oameni apropiați.
Dmitrii Polscin - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Societate
Video - Imagini din infern. Un pompier a arătat dezastrul provocat de incendii în Grecia
Pompierii moldoveni au luptat cu flăcările din Grecia cot la cot cu salvatorii români. Aceștia au intervenit în lichidarea incendiilor pe suprafețe extinse, au defrișat arborii afectați de ardere, dar și au identificat focarele ascunse. Pompierii din Moldova au reușit să stingă peste 420 de focare, iar toate acțiunile lor s-au desfășurat pe o suprafață de 300 de hectare.
De menționat că la încheierea misiunii, pompierii moldoveni au fost mulțumiți de autorități, dar și de băștinași pentru eforturile depuse în lichidarea consecințelor devastatoare a incendiilor forestiere.
Amintim că în data de 9 august, 25 de salvatori și pompieri moldoveni cu patru unități de tehnică au plecat în Grecia pentru a ajuta salvatorii eleni la stingerea incendiilor de proporții cu care se confruntă țara respectivă.
Fluxul de știri
0