Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vicepreședintele Afganistanului s-a declarat șef interimar al statului

© AFP 2024 / SAJJAD HUSSAINVicepreședintele Afganistanului Amrullah Saleh
Vicepreședintele Afganistanului Amrullah Saleh
 - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Abonare
Vicepreședintele Afganistanului s-a declarat șef interimar al statului și cheamă cetățenii să se alăture mișcării de rezistență împotriva talibanilor.
CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Vicepreședintele Afganistanului Amrullah Saleh a declarat că, în lipsa președintelui, îi revine funcția de șef interimar al statului și în această calitate va lua legătura cu liderii internaționali pentru a obține o susținere din partea lor.
“În conformitate cu constituția Afganistanului, în cazul lipsei, fugii, demisiei sau morții președintelui, prim-vicepreședintele devine președintele interimar al țării. În prezent mă aflu în țara mea și sunt președinte interimar legitim al țării. Voi lua legătura cu toți liderii pentru a obține susținerea și acordul lor”, a scris Saleh în Twitter.
Totodată, Amrullah Saleh, s-a adresat cetățenilor afgani, îndemnându-i „să se alăture mișcării de rezistență”.
„Noi, afganii, trebuie să demonstrăm că Afganistanul nu este un Vietnam, iar talibanii nu sunt nici pe departe Vietcong (insurgenții Frontului Național de Eliberare a Vietnamului de Sud). Spre deosebire de SUA/NATO, nu ne-am pierdut starea de spirit și vedem mari oportunități. Avertismentele inutile s-au încheiat. Alăturați-vă mișcării de rezistență”, a scris Saleh în Twitter.
Anterior, Saleh, care afirma că nu va îngenunchea în fața militanților, a declarat că va rămâne în țară, împreună cu poporul său.
Люди, оказавшиеся в затруднительном положении, проходят через барьер безопасности при пересечении границы в Чамане, Пакистан - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Internațional
Americanii se spală pe mâini pentru morții de pe aeroportul din Afganistan
Fluxul de știri
0